Geschiedenis
De Cabrio-collectie is ontworpen door Bieke Hoet. Zij is manager van het ontwerpbureau Hoet, dat in 1997 opgericht werd en werkt er ook als ontwerper. Anders dan haar vader Patrick Hoet, heeft Bieke een opleiding Interieurontwerp gevolgd.

Tijdens de eerste 10 jaren die ze bij het Ontwerpbureau Hoet werkte, was ze met alles bezig behalve met het ontwerpen van brillen. Als de spreekwoordelijke creatieve duizendpoot ontwikkelde ze een meubellijn, was ze verantwoordelijk voor het ontwerpen van de eigen standen voor de optiekbeurzen, en startte ze met de Hoet ‘Eyecatchers’-collectie.
Daarnaast ontwikkelde ze nieuwe producten en realiseerde ze verschillende projecten voor haar vader.

Het begon allemaal met 1 model: de Cabrio Firebird (zonneklep en -bril in een stuk). Oorspronkelijk was dit ene model bedoeld om de eyecatcherscollectie van Hoet uit te breiden met een speels voorwerp.

De huidige Cabrio-collectie is organisch gegroeid uit dit eerste model en zo ontstond er in 2009 een ‘officiële’ en complete zonnebrillenlijn. Die is ondertussen geëvolueerd naar een gevarieerde 3D-geprinte collectie, waarin ook optische brillen een volwaardige plaats kregen.
Design concept
‘Het gebruik van nieuwe materialen en technieken creëert een toegevoegde waarde en nieuwe esthetiek in brillenontwerp. Dit is eigenlijk het idee en de motivatie achter de Cabrio-collectie.’

Door nieuwsgierigheid gedreven gaat Bieke Hoet steeds op zoek naar nieuwe materialen, technieken en fabrikanten. Zo ontwikkelde ze doorheen de jaren een virtuele bibliotheek waaruit naderhand veel informatie kan gehaald worden.

Met vallen en opstaan, door een materiaal tot het uiterste van zijn capaciteiten te forceren, door ongekende technieken in de wereld van de optiek toe te passen, worden nieuwe concepten met een toegevoegde waarde gecreëerd.